Terapia Stella
 
 
Facebook Twitter

Vyöhyketerapia

loppuraskauden vyöhyketerapia

Lymfaterapia

Koliikki-vauvat

apua vyöhyketerapiasta

Klassinen hieronta

kuumakivihieronta, raskaushieronta

Vyöhyketerapia

Apua vauvoille vyöhyketerapiasta

Jos vauva on saanut Rota rokotteen, niin on hyvä pitää ainakin 5 pv väliä ennen vyöhyketerapia hoitoa.

Vauvojen koliikkia on jo pitkään hoidettu hyvin tuloksin vyöhyketerapialla. Se on turvallinen ja lääkeetön hoitomuoto vauvan hoidossa. Lisäksi se on usein melko nopeavaikutteinen. Apu tulee jo usein toisen tai kolmannen hoitokerran jälkeen.
Olen kurssittanut itseäni vauvojen koliikin hoitoon, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos pienokaisellanne on tuskaisuutta ja itkuisuutta. Olen hoitanut vauvoja n. 10 vuotta vyöhyketerapialla, ja saanut hyvää palautetta perheiltä. On ihana auttaa pieniä elämän alkuja ja samalla koko perhettä. Kerron ohessa hieman lisää koliikista ja sen hoidosta.

Koliikki

Koliikki käsitteenä on hieman epäselvä, eikä kukaan taida varmasti tietää, mistä ja miksi se tulee. Tavallisesti koliikkivaivat alkavat noin parin kolmen viikon iässä ja loppuvat kolmen neljän kuukauden iässä. Ei ole kuitenkaan tavatonta, että vielä vuoden ikäinenkin lapsi saattaa kärsiä koliikkityyppisitä vaivoista.

Koliikkikohtaus alkaa melko usein samoihin aikoihin illansuussa tai illalla ja voi kestää useitakin tunteja. Vauva saattaa herätä kipuun aivan kesken uniensa. Joillakin on kipukohtauksia pitkin päivää, eivätkä mitkään konstit tunnu helpottavan. Pahimmassa tapauksessa koko päivärytmi on aivan sekaisin ja vanhemmat jo hyvin uupuneita. Silloin on hyvä tietää, että on olemassa vyöhyketerapian kaltainen työkalu vauvan olon helpottamiseksi.

Kaikki vauvat itkevät, jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Keskimääräinen ns. normaali itkuaika on n. 2-3 tuntia vuorokaudessa. Itkujaksot voivat olla muutamasta minuutista kymmeniin minuutteihin. Silti ei aina ole kyse koliikista, sillä itku on vauvan tapa ja mahdollisuus ilmaista, että kaikki ei ole kunnossa. Koliikkivauvan itku voi kestää jopa tunteja, eikä lopu tuttuihin tyynnyttely-yrityksiin. Koliikkikivuista kärsivän vauvan itku on terävää, läpitunkevaa ja pitkään kestävää. Ei auta ruoka, ei vaipanvaihto, ei keinuttelu, ei autolla ajelut, ei kanniskelut. Silloin on useimmiten vanhempien vitsit vähissä.

Koliikin perimmäistä syytä on tutkittu hyvin vähän. Yhdeksi syyksi on ajateltu ruuansulatusjärjestelmäm kehittyttömyys ja toiminnalliset häiriöt. Syitä on myös etsitty imettävän äidin ruokavaliosta. Usein voi ollakin, että kun äiti jättää pois pästöroidun maidon tai kahvin tai jonkun muun ruoka-aineen, joka aiheuttaa myös äidille vatsavaivoja, myös vauvan olo helpottuu. Koululääketieteessäkään ei ole yhtä ainoaa toimivaa ns. käypä hoito- mallia koliikin hoitoon. Vyöhyketerapiasta on kuitenkin laajalti kokemusperäistä apua ja helpotusta koko perheen avuksi.

Miten vyöhyketerapia toimii

Vauvoja hierottaessa pätevät samat lainalaisuudet kuin aikuisiakin hoidettaessa. Eri puolilla kehoa sijaitsee heijastejärjestelmiä. Vauvoilla kohdennetaan käsittely nimenomaan suoliston, niskan ja selän heijasteiden käsittelyyn.
Yksi teoria, johon vyöhyketerapian nopea apua vatsavaivoihin perustuu, on toimintahäiriö vagushermossa. Vagushermo kulkee korvalehdeltä, niskan kautta alaspäin, hermottaen palleaa, osan sisäelimiä ja myös suolistoa. Sikiö voi joutua olemaan kauankin synnytyskanavassa, niska "juntturassa", jolloin niskan pehmytkudoksissa saattaa muodostua mikroskooppisen pieniä vaurioita tai jumeja. Tämä voi vaikuttaa vagushermon toimintaan. Vyöhyketerapialla vauvan jännitystilat ja jumit aukeavat ja näin myös vatsavaivat helpottuvat.

Hoidossa käytän hierontaöljyä( kylmäpuristettua oliiviöljyä), jolla hoito tuntuu pehmeältä ja mielyttävältä. Hoitoaika on n. puolisen tuntia ja hoito tapahtuu aina vauvan ehdoilla. Pienokaista voidaan syöttää välillä tai kanniskella ja hieroa olkapäällä. Pääasia, että vauva saa apua vaivoihinsa ja helpotusta pienen elämänsä
alkumetreille.

Hoitoon voi tuoda vauvan, vaikkei selvää koliikkia vauvalla olisikaan. Myös yleiseen itkuisuuteen vyöhyketerapiaa antaa helpotusta. Vyöhyketerapiassa vauvaa hierotaan kevyesti korvista, jaloista, vatsasta ja selästä. Hoito rauhoittaa vauvaa ja useimmiten vauvat nukkuvat hoidon jälkeen pitkät päiväunet.

Teen myös kotikäyntejä. 

Terapia Stella