Terapia Stella
 
 
Facebook Twitter

Vyöhyketerapia

loppuraskauden vyöhyketerapia

Lymfaterapia

Koliikki-vauvat

apua vyöhyketerapiasta

Klassinen hieronta

kuumakivihieronta, raskaushieronta

Klassinen hieronta, raskaushieronta, kuumakivihieronta

Klassinen hieronta on yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Se on kokonaisvaltaista hoitamista - terveyden edistämistä, ylläpitämistä ja korjaamista sekä kipujen ehkäisyä ja helpottamista. Se tehdään joko koko vartalolle tai jonkin osa-alueen, esim. niskan ja hartioiden alueelle.

Hieronnan vaikutuksia:
• rentouttaa lihaksia ja poistaa kipuja
• vilkastuttaa verenkiertoa
• lisää hapen ja ravinteiden kulkua kudoksissa
• poistaa kuona-aineita
• vähentää turvotusta
• nopeuttaa imu- eli lymfanesteen kulkua
• rauhoittaa keskushermostoa
• vähentää lihasten jännityksestä aiheutuvia kipuja ja särkyjä
• parantaa nivelten liikkuvuutta
• rentouttaa koko kehoa
• ennaltaehkäisee jännitystiloja
• nopeuttaa lihasten palautumista rasituksen jälkeen
• lievittää stressiä
• voi poistaa tai lievittää päänsärkyä/huimausta/korvien huminaa, jos ne johtuvat tiukoista niska/hartialihaksista


Hieronnan aluksi teen asiakkaan haastettelun, jossa kartoitan tervedentilanteen ja perussairaudet ja lääkitykset.

Klassisen hieronnan otteisiin kuuluu sivelyotteet, hankaus-, pusertelu- ja taputteluotteet. Käytän näitä hieronnassa vaihtelevasti. Hierontaotteeni ovat napakat, mutta rentouttavat. Käytän hieronnassani paljon pitkiä sivelyjä, jotka rentouttavat ja poistavat jännityksiä. Valmistuin koulutetuksi hierojaksi Kuopiossa 2019. Yleisin jännitys ja kireys alue löytyy monella juuri niska-hartian alueelta ja näitä niska-hartia vaivoja olen saanut paljon hoitaa klassisella hieronnalla.
Kuuntelen hieronnassa aina asiakkaan tarpeita, en tee hierontaa kivuliaasti, jos asiakas ei halua voimakasta hierontaa.

Raskaushieronta
Raskaushieronta on ihanan rentouttava, kehoa tasapainottava hoito, jota voidaan tehdä koko raskauden ajan. Se on syvärentouttava hoito, jossa käytetään pitkiä, rentouttavia sivelyjä ja luonnonöljyä. Hoidossa painellaan vyöhykepisteitä ja autetaan kehoa päästämään irti jännityksistä. Hoidossa aineenvaihdunta ja nestekierto paranee ja hoidosta voi saada apua lantionalueen jännityksiin ja esim. liitoskipuihin. Suosittelen hoitoa kaikille raskaana oleville.
Hoito tehdään kyljellään, jos selällään olo ei enää onnistu. Asento tuetaan tyynyillä, niin että hoidossa on hyvä rentoutua. Loppuraskaudesta hoitoon voidaan lisätä kohdunheijaste pisteiden käsittelyä, jolloin voidaan valmistaa kehoa ja vauvaa synnytykseen ja auttaa synnytyksen käynnistymisessä.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjiin) asetellaan lämpimiä kiviä vaikuttamaan. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaa ja energisoiden. Hieronta tehdään sekä kuumilla kivillä, että käsillä.
Hieronnassa käytetään basalttikiviä, jotka tuntuvat mielyttävän pehmeiltä iholla. Kivet muodostuvat mineraaleista ja sen vuoksi ne myös hoitavat ja ravitsevat.
Lämpimät kivet ja sivelyotteet vauhdittavat kehon aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa.

Ihana hoito syksyn viilenevissä ilmoissa tai talven viimoissa.

Teen myös hoitojen yhdistelmiä, esim niskahartiaseudun hieronta yhdistettynä kasvolymfaan. Tai kasvolymfa yhdistettynä vyöhyketerapiaan. Voit kysellä tai ehdottaa myös itse, millainen hoito/hierontayhdistelmä sinulle parhaiten sopii😊

 

Terapia Stella