Terapia Stella
 
 
Facebook Twitter

Vyöhyketerapia

Lymfaterapia

Koliikki-vauvat

apua vyöhyketerapiasta

Klassinen hieronta

kuumakivi- ja aromahieronta

Klassinen hieronta, raskaushieronta, kuumakivi-ja aromahieronta

Klassinen hieronta on yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Se on kokonaisvaltaista hoitamista - terveyden edistämistä, ylläpitämistä ja korjaamista sekä kipujen ehkäisyä ja helpottamista. Se tehdään joko koko vartalolle tai jonkin osa-alueen, esim. niskan ja hartioiden alueelle.

Hieronnan vaikutuksia:
• rentouttaa lihaksia ja poistaa kipuja
• vilkastuttaa verenkiertoa
• lisää hapen ja ravinteiden kulkua kudoksissa
• poistaa kuona-aineita
• vähentää turvotusta
• nopeuttaa imu- eli lymfanesteen kulkua
• rauhoittaa keskushermostoa
• vähentää lihasten jännityksestä aiheutuvia kipuja ja särkyjä
• parantaa nivelten liikkuvuutta
• rentouttaa koko kehoa
• ennaltaehkäisee jännitystiloja
• nopeuttaa lihasten palautumista rasituksen jälkeen
• lievittää stressiä
• voi poistaa tai lievittää päänsärkyä/huimausta/korvien huminaa, jos ne johtuvat tiukoista niska/hartialihaksista


Hieronnan aluksi teen asiakkaan haastettelun, jossa kartoitan tervedentilanteen ja perussairaudet ja lääkitykset.

Klassisen hieronnan otteisiin kuuluu sivelyotteet, hankaus-, pusertelu- ja taputteluotteet. Käytän näitä hieronnassa vaihtelevasti. Hierontaotteeni ovat napakat, mutta rentouttavat. Käytän hieronnassani paljon pitkiä sivelyjä, jotka rentouttavat ja poistavat jännityksiä.

Raskaushieronta
Raskaushieronta on ihanan rentouttava, kehoa tasapainottava hoito, jota voidaan tehdä koko raskauden ajan. Se on syvärentouttava hoito, jossa käytetään pitkiä, rentouttavia sivelyjä ja luonnonöljyä. Hoidossa painellaan vyöhykepisteitä ja autetaan kehoa päästämään irti jännityksistä. Hoidossa aineenvaihdunta ja nestekierto paranee ja hoidosta voi saada apua lantionalueen jännityksiin ja esim. liitoskipuihin. Suosittelen hoitoa kaikille raskaana oleville.
Hoito tehdään kyljellään, jos selällään olo ei enää onnistu. Asento tuetaan tyynyillä, niin että hoidossa on hyvä rentoutua. Loppuraskaudesta hoitoon voidaan lisätä kohdunheijaste pisteiden käsittelyä, jolloin voidaan valmistaa kehoa ja vauvaa synnytykseen ja auttaa synnytyksen käynnistymisessä.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjiin) asetellaan lämpimiä kiviä vaikuttamaan. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaa ja energisoiden. Hieronta tehdään sekä kuumilla kivillä, että käsillä.
Hieronnassa käytetään basalttikiviä, jotka tuntuvat mielyttävän pehmeiltä iholla. Kivet muodostuvat mineraaleista ja sen vuoksi ne myös hoitavat ja ravitsevat.
Lämpimät kivet ja sivelyotteet vauhdittavat kehon aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa.

Ihana hoito syksyn viilenevissä ilmoissa tai talven viimoissa.


Aromahieronta

Aromahieronnassa käytetään hierontaan puhdasta luonnon öljyä, johon on sekoitettu muutama tippa puhdasta 100% eteeristä tuoksuöljyä. Tuoksun saat valita itse.
Eteeriset öljyt ovat antiseptisiä, desinfioivia ja ne estävät ja hillitsevät tulehduksia. Ne myös lievittävät kipuja ja kouristuksia sekä poistavat kuona-aineita ja nesteitä. Aromahieronta laukaisee lihasjännityksiä ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Hierontaotteet ovat kevyempiä kuin klassissessa hieronnassa, sivelyotteita, jotka vauhdittavat nestekiertoa. Aromahieronnassa koko keho rentoutuu ja eteerisen öljyn vaikutus imeytyy ihohuokosten kautta ja nenän hajureseptoreiden kautta. Vahvistaa kehon omaa immuunipuolustusta.
Aromahierontaa ei suositella, jos olet raskaana tai imetät.

Teen myös hoitojen yhdistelmiä, esim niskahartiaseudun hieronta yhdistettynä kasvolymfaan. Tai kasvolymfa yhdistettynä vyöhyketerapiaan. Voit kysellä tai ehdottaa myös itse, millainen hoito/hierontayhdistelmä sinulle parhaiten sopii😊

 

Terapia Stella